Nyheder

2024

Corona vaccine
15. januar 2024 sluttede sæsonen for vaccinationer mod corona.

Udenfor vaccinesæsonen tilbydes der kun vaccination mod covid-19 til udvalgte målgrupper på baggrund af en lægefaglig vurdering. 

Sundhedsstyrelsens anbefaling
De målgrupper der stadig kan tilbydes vaccination omfatter:
- Personer med svært nedsat immunforsvar, der efter lægelig vurdering kan tilbydes et yderligere stik (minimum 3 måneder efter seneste)
- Personer, der har fået stamcelletransplantation og dermed bør tilbydes og færdiggøre et fuldt vaccinationsprogram på 3 doser (med 3 uger mellem 1. og 2. dosis, og 8 uger mellem 2. og 3. dosis)
- Børn under 5 år, hvor der efter en konkret lægefaglig vurdering af en speciallæge i pædiatri er fundet indikation for vaccination og dermed bør vaccineres med et fuldt vaccinationsprogram på 3 doser (med 3 uger mellem 1. og 2. dosis, og 8 uger mellem 2. og 3. dosis).

Vaccination udenfor sæson tilbydes i Region Sjællands 4 nærklinikker og kun på udvalgte dage.
De 4 nærklinikker findes i Nyk Sj., Kalundborg, Stege og Nakskov.

Sådan bestiller borgeren tid
Når den behandlende læge har vurderet, at borgeren har brug for at blive vaccineret mod Corona, skal borgeren ringe til sundhedsfaglig rådgivning for at booke tid til vaccination. De kan kontaktes alle hverdage kl. 9.00-12.00 på telefon 70204233

 

2023

Vaccination i vaccinationscentre i år

Bliv vaccineret fra den. 1. oktober. Tilbuddet om gratis influenzavaccination til særlige risikogrupper og faggrupper starter fra den 1. oktober 2023.

Du kan blive vaccineret indtil 15. januar 2024.

Hvis du er i målgruppe for vaccination, på baggrund af din alder, vil du modtage en invitation i e-Boks/mit.dk eller med fysisk brev. Dette gælder både vaccination mod covid-19, influenza og pneumokok-sygdom.

Sådan bliver du vaccineret

Du kan booke tid til vaccination via vacciner.dk, når du har modtaget tilbud om vaccination i din e-Boks/mit.dk eller med fysisk brev. Du skal logge ind med dit NemID eller MitID. Hvis du har problemer med at bestille tid, kan du ringe til din regionale hotline:

  • Region Sjælland: Telefon 70 20 42 33 Hverdage kl. 8-12 / 13-16 Weekend og helligdage: Lukket

 

 

 

Denne praksis deltager i et landsdækkende kvalitets- og forskningsprojekt for at forbedre behandlingen for mennesker med flere sygdomme.

Hvis du har kronisk sygdom, kan du derfor opleve at blive kontaktet af projektet med et spørgsskema fra Københavns Universitet i e-Boks. Det er helt frivilligt om du vil svare.

Projektets hjemmeside:

http://overblikskonsultation.ku.dk/